Bio

De Baron is Nederlandstalige Wereldrock. Verhalen over reizen, heimwee en hartverscheurende liefde vertolkt door gierend koper, blaffende drums en vlijmscherpe taal. Met Arabische, Afrikaanse, Balkan en Fanfare invloeden neemt De Baron je mee op een muzikale en magische reis, op zoek naar drijfnatte liefde in gortdroge oorden.

In 2015 is De Baron ontstaan als initiatief van geestelijk vaders: Niek-Jan Lathouwers en Pascal van Hulst. Het doel is om band en publiek met elkaar te verenigen. Geen vierde wand, geen duidelijke scheiding tussen band en publiek. We zijn samen, met muzikanten en publiek, in deze ruimte met een reden en dat mag niet ontkend worden. Dus doe er wat mee. De Baron schept context en neemt de toeschouwer mee in het paleis van de baron. Samen zullen wij het leven vieren!

Dit is zijn woning. Zijn paleis. Zijn krieken. Zijn diner. Zijn uitzicht. Daar staan zijn muren omheen. Dit is zijn biotoop. En wij zijn verheugd daar deel van uit te maken. Wij en u. Wij eren onze held, de baron. We zingen hem de lof toe en buigen onze hoofden diep. We gaan zo diep dat de mieren onze neusgaten in kunnen wandelen. Wij groeten u en heten u welkom, omdat hij dat zo zou willen en wij willen dat met hem. Wandel rustig rond en neem een glaasje van ’t een en mocht u dat niet lusten neem het dan van ’t ander. Vergaap u aan de spiegelzaal en gluur binnen in de keuken waar een crème brûlée gebakken wordt. En mocht u vragen hebben, dan zijn wij ook uw hofhouding.

De Hofhouding:
Niek-Jan Lathouwers: Zang, gitaar en trompet
Pascal van Hulst: Zang en saxofoon
Anton Hoogvliet: Drums
Freek Hofste: Gitaar en backings
Josine Laarakker: Tuba
Joey Pechler: Bas en backings
Elsa van der Linden: Saxofoon
Brend Kolfschoten: Trombone

Pers

“teksten over verre reizen naar Oost-Indië: vol verlangen naar betere tijden en oorden, stiekeme geliefden, bier, maar vooral veel vrijheid. Het zijn dromen waar dit album vol van staat. De basis is exotisch en bevreemdend, veroorzaakt door krachtige blazers, maar zeker ook door de rauwe zang.”  
-3voor12-

"Voor hun rockopera Delirium Tripel! bezetten ze alle hoeken van de grote ruimte. Bakken aan energie en spelplezier vuren ze vervolgens een half uur lang af richting hun publiek. Wat een feest". 
-Theaterkrant-

Sociale Zaken

On the House
Elke vrijdagavond een gratis divers programma in de Kleine Zaal van Willem Twee poppodium dat je niet mag missen. Een toegankelijke avond voor muziekliefhebbers én makers uit de regio..

ditmaal: De Baron & Papajahkur
... See MoreSee Less

On the House

mei 11, 2018, 9:00pm - mei 11, 2018, 11:00pm

On the House Elke vrijdagavond een gratis divers programma in de Kleine Zaal van Willem Twee poppodium dat je niet mag missen. Een toegankelijke avond voor muziekliefhebbers én makers uit de regio.. ditmaal: De Baron & Papajahkur

View on Facebook

NACHT - Releaseparty

de afgelopen maanden werkten gildedichter Baban Kirkuki en De Baron aan een gezamenlijk werk. Deze avond vieren we de woord -en muziekkunst en vieren feest!

Het Utrechts Stadsdichtersgilde ft De Baron @ De Nijverheid.
3x Utrechts op zijn best. Dat is verboden te missen.
... See MoreSee Less

NACHT - Release party

juni 7, 2018, 8:00pm - juni 7, 2018, 11:00pm

NACHT - Releaseparty de afgelopen maanden werkten gildedichter Baban Kirkuki en De Baron aan een gezamenlijk werk. Deze avond vieren we de woord -en muziekkunst en vieren feest! Het Utrechts Stadsdichtersgilde ft De Baron @ De Nijverheid. 3x Utrechts op zijn best. Dat is verboden te missen.

View on Facebook

NACHT
Dit is Utrecht gildedichter Baban Kirkuki samen met De Baron En dit jaar gaan wij wat prachtigs maken. Zijn tekst, onze muziek en een avond in het teken van de dichter en de muzikant. Wij hebben hier ongelooflijk veel zin in!

7 juni - De Nijverheid Utrecht - 'Nacht', een ode aan het gezongen woord.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Contact

info@de-baron.com

Pascal van Hulst
+31 (0) 6 26725248


--------------------------