Bio

De Baron is Nederlandstalige Wereldrock. Verhalen over reizen, heimwee en hartverscheurende liefde vertolkt door gierend koper, blaffende drums en vlijmscherpe taal. Met Arabische, Afrikaanse, Balkan en Fanfare invloeden neemt De Baron je mee op een muzikale en magische reis, op zoek naar drijfnatte liefde in gortdroge oorden.

In 2015 is De Baron ontstaan als initiatief van geestelijk vaders: Niek-Jan Lathouwers en Pascal van Hulst. Het doel is om band en publiek met elkaar te verenigen. Geen vierde wand, geen duidelijke scheiding tussen band en publiek. We zijn samen, met muzikanten en publiek, in deze ruimte met een reden en dat mag niet ontkend worden. Dus doe er wat mee. De Baron schept context en neemt de toeschouwer mee in het paleis van de baron. Samen zullen wij het leven vieren!

Dit is zijn woning. Zijn paleis. Zijn krieken. Zijn diner. Zijn uitzicht. Daar staan zijn muren omheen. Dit is zijn biotoop. En wij zijn verheugd daar deel van uit te maken. Wij en u. Wij eren onze held, de baron. We zingen hem de lof toe en buigen onze hoofden diep. We gaan zo diep dat de mieren onze neusgaten in kunnen wandelen. Wij groeten u en heten u welkom, omdat hij dat zo zou willen en wij willen dat met hem. Wandel rustig rond en neem een glaasje van ’t een en mocht u dat niet lusten neem het dan van ’t ander. Vergaap u aan de spiegelzaal en gluur binnen in de keuken waar een crème brûlée gebakken wordt. En mocht u vragen hebben, dan zijn wij ook uw hofhouding.

De Hofhouding:
Niek-Jan Lathouwers: Zang, gitaar en trompet
Pascal van Hulst: Zang en saxofoon
Anton Hoogvliet: Drums
Freek Hofste: Gitaar en backings
Joey Pechler: Bas en backings
Brend Kolfschoten: Trombone
Duco de Vries: Saxofoon

Pers

“Dit is een kankergoeie band”
-Koos Terpstra-

“teksten over verre reizen naar Oost-Indië: vol verlangen naar betere tijden en oorden, stiekeme geliefden, bier, maar vooral veel vrijheid. Het zijn dromen waar dit album vol van staat. De basis is exotisch en bevreemdend, veroorzaakt door krachtige blazers, maar zeker ook door de rauwe zang.”
-3voor12-

"Voor hun rockopera Delirium Tripel! bezetten ze alle hoeken van de grote ruimte. Bakken aan energie en spelplezier vuren ze vervolgens een half uur lang af richting hun publiek. Wat een feest".
-Theaterkrant-

Sociale Zaken

3 days ago

De Baron

Niek Lathouwers, gefeliciteerd, we zijn trots op je. En nu doorrrr. Het komende jaar doen we er alles aan om in NL en DE festivals en podia te bestijgen. Het belooft al een mooi voorjaar en schitterende zomer te worden.
Daarover later meer. Evenals de nieuwe single die komende maand wordt opgenomen bij Joost de Baas!

fotos: Niek Wolters
... See MoreSee Less

View on Facebook

Contact

info@de-baron.com

Pascal van Hulst
+31 (0) 6 26725248


--------------------------